Scheidingsmediation in Groningen:
begeleiding Door erkende
en ervaren mediators

Mediation is in veel gevallen de beste manier om een echtscheiding te behandelen. Een ervaren mediator voorkomt dat de scheiding eindigt met een gevecht in de rechtszaal en brengt samen met jullie een overeenkomst tot stand die ook door de rechter wordt geaccepteerd.
Onze scheidingsmediators zijn erkend door de vFAS, de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators. Zij zijn tevens advocaten. U hoeft dus niet meer langs een notaris of advocaat om uw scheidingsconvenant te laten checken en indienen.
Neem nu contact opNaar homepage

U bent het oneens met de benoemde executeur:
de weg naar ontslag

De executeur houdt de erfgenamen voor dat hij de
nalatenschap gaat verdelen. U bent het daar helemaal niet mee eens en vraagt zich af of dat zomaar kan. Met de andere erfgenamen wilt u zelf tot een
verdeling komen. Een verzoek aan de kantonrechter om de executeur te ontslaan kan dan uitkomst bieden.
Onze erfrechtadvocaten adviseren uw graag. Bij een procedure tot ontslag van de executeur kunnen zij u rechtsbijstand verlenen.
Neem nu contact opNaar homepage

Wij geloven in mediation

Bij Braak Advocaten geloven we dat mediation de beste oplossing is voor de meeste echtscheidingen. Met scheidingsmediation werken we aan een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Belangrijke zaken als het ouderschapsplan, de alimentatie en een verdeling van het vermogen verdienen geen gevecht, maar een gezamenlijke oplossing.

Dit is dan ook de reden dat ons kantoor is aangesloten bij de vFAS en twee erkende scheidingsmediators heeft. Het vFAS lidmaatschap waarborgt kwaliteit en geeft strenge gedragsregels mee waar de mediator zich aan houdt.

Hoe werkt het?

Onze werkwijze voor scheidingsmediation is als volgt:


Onze werkwijze biedt de volgende voordelen:

Wie zijn onze mediators?

U kunt zelf kiezen met welke scheidingsmediator u wilt werken. Maak kennis met onze scheidingsmediators:

Marieke Braak
"Scheidingsmediation zorgt ervoor dat de betrokkenen weer naar de toekomst kunnen kijken"
Heeft haar hart bij het personen- en familierecht liggen.
Cum laude geslaagd voor de specialisatieopleiding van de vFAS.

Lya Jeulink
"De mensen weer in gesprek te laten komen, opdat zij met elkaar afspraken kunnen maken om hun echtscheiding af te ronden en weer verder te kunnen gaan."
Voorstander van scheidingsmediation. Al sinds 1987 werkzaam in het personen- en familierecht en niet alleen lid van de vFAS maar ook van de Mediatorsfederatie Nederland en de vereniging van Familie- en Jeugdrecht.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor scheidingsmediation variëren, geen geval is immers gelijk. U betaalt de mediator op basis van het aantal uren dat het mediationtraject in beslag neemt. Doordat onze scheidingsmediators tevens advocaat zijn, voorkomt u dubbele kosten. Daarnaast delen beide partijen de kosten voor de mediation.

Verschillende rechtsbijstandverzekeraars vergoeden scheidingsmediation. Een overzicht vindt u op de website van Independer.

 Neem contact op voor een vrijblijvende telefonische kennismaking.

Neem nu contact opNaar homepage
Sluit venster

Contact:  050 209 18 06

Bekijk alle adresgegevens en route

Uw bericht is verzonden. Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Oops! Something went wrong while submitting the form